Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Milánkovics Viktor

Munkakör: 
Nyergesújfalui Szabolcsi Bence AMI - gitártanár
zene

Milyen elvárásokkal jelentkeztél a tutori szerepre?
Az elvárások inkább önmagam felé vannak. Fontosnak tartom, hogy nyugodt figyelmet tudjak adni azoknak a fiataloknak, akiket megismerhetek. Bízom abban, hogy a tapasztalásaim, kapcsolataim és a szervezéseim előre viszik az álmok megvalósulását. A program felé az egyetlen elvárásom, hogy ehhez a formai keretet és a stabil szervezeti hátteret biztosítsa. A partner fiatalok felé az elvárásom kizárólag ennyi: „Bátran és nyitottan tegyünk egy lépést az álmaidért!”

Miért tartod fontosnak az egyéni segítségnyújtást a tehetséges fiatalok számára?
Az egyéni oktatásban szerzett tapasztalatom alapján bátran állíthatom, hogy majd minden fiatal talál magának olyan célt, amihez jól ért és amiért tenni is akar. Nevezhetjük ezt akár tehetségnek, akár elhivatottságnak is. Viszont az is látható, hogy ezek a mozgató elemek ritkán találkoznak az oktatási rendszer órarendi kategóriával. Ezért gyakori tapasztalatom, hogy a gyerekek magukra maradnak a gondolataikkal. Gyakran elég egy biztató szó, vagy egy kérdés, vagy csak egy kis mondat: „szuper ötlet! Csináld!” Ez pedig csak az egyéni foglalkozások során kialakított bizalommal övezve válik hitelessé és valódi segítséggé. A tanácsok csak ezen egyéni megismerés során válhatnak hasznossá és megtarthatóvá.

További gondolatod, amit fontosnak tartasz a tutorálással kapcsolatosan:
Hiánypótló kezdeményezésnek tartom, hiszen az intézményesített oktatás olyan területén alakít ki újszerű gyorsan alkalmazkodó tevékenységeket, ahol a rendszerszerű intézményi struktúra nem tud reagálni. Maga az elgondolás sokat segít a fiatalok – és így a ma még elképzelhetetlen jövő – megvalósulásában.