Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Orosz Istvánné

Munkakör: 
Taktaharkányi Apáczai Csere János Általános Iskola - munkaközösség vezető/tanár
tehetséggondozás
Milyen elvárásokkal jelentkeztél a tutori szerepre?
A tutori szerep elvállalása számomra egy újabb lehetőséget jelent, melynek során segítséget nyújthatok a tehetséges gyerekek kibontakozásában. Pályafutásom fontos részét képezi a tehetséggondozás már a kezdetektől fogva, így nem is volt kétséges, mikor hallottam a lehetőségről, hogy belevágok ebbe.
 
Miért tartod fontosnak az egyéni segítségnyújtást a tehetséges fiatalok számára?
Immár lassan 30 éves pályafutásom fontos részét képezi a tehetséggondozás. Ez idő alatt olyan környezetben dolgoztam, ahol megszokottnak számított a hátrányos helyzetű tanulók jelenléte az iskolában – sőt, diákjaim nagy részét ők tették ki. Az ő példájukon keresztül tanultam meg, hogy mennyire fontos a tehetséges gyermekek kiemelése és támogatása. A tehetségek sajnos sokszor elkallódnak, vagy felfedezetlenül maradnak, melynek oka gyakorta a hátrányos családi helyzet. Nekünk, pedagógusoknak a feladata, hogy felismerjük ezeket a csiszolatlan gyémántokat, felkaroljuk őket, és minden lehetőséget megadjunk nekik a kiteljesedésre – az iskola támogatást nyújtó keretei között.
 
További gondolatod, amit fontosnak tartasz a tutorálással kapcsolatosan:
Örülök, hogy társadalmi szinten sikerült felkarolni a tehetséggondozást, és kiépíteni a tutorhálózatot. Nagy reményeket fűzök hozzá és szeretnék én is tevékeny tagja lenni.