Menü megnyitása

Heat-Gázgép Kft.

Genius Loci Díj 2017., helyi kategória

A Heat Group 1984-től kezdődően alakult, folyamatos fejlesztésekkel. 1997-ben csatlakozott a csoportba a Gázgép Kft, mely jelenleg Heat-Gázgép Kft. néven része a csoportnak. A vállalkozás sikerének alapja mindig a kutatás és fejlesztés volt, melybe 2007-ben a vállalatok és a szakképző intézmények szorosabb együttműködésének köszönhetően jól beilleszkedett a szakképzés. Mindemellett, gyakorlati képzés keretén belül, több egyetemi hallgató is részt a cég munkájában. Jó lehetőség kínálkozik erre, tekintve, hogy a széles körű termékpaletta, átfogó ismeretanyagot nyújthat a diákoknak is.

A Heat-Gázgép Kft 2007-ben alakította ki különálló tanműhely egységét a gyáron belül. Szakképzés iránti elkötelezettségét a tanműhely bejárata felett is olvasható jelmondata is jól jelzi:  „Sikerünk itt kezdődik!”

Ez a jelmondat tükrözi a vállalkozás saját jól felfogott érdekét is, tekintve, hogy szakember gárdájának fejlesztését a szakképzésben végzett tanulói közül biztosítja. Egy évek alatt jól kiismert szakember a vállalkozásnak is nagyobb munkavállalói biztonságot jelent, mint az utcáról felvett munkaerő. a tanműhely már 2015-ben évre, a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően, Nagykanizsa legjobban felszerelt tanműhelyévé vált, ahol a gyakorlati képzésért felelős személyek mellett a cégvezetés is a minőségi képzés megvalósítására törekszik. A cég filozófiájának része, hogy  a tanulók elsődleges feladata nem a segédmunkák elvégzése, hanem a technológiai fogások és a felelősséggel végzett munka  képességének elsajátítása.  Ezért a tanulók nagy része, tehetségéhez mérten fokozatosan egyre jobban és jobban vonódik be a műhely termelő tevékenységébe. Ez az életszerű szűrőrendszer jó lehetőséget biztosít az oktatók számára, hogy felfedezzék a kiemelkedő képességeket, tehetségeket.

A vállalkozásnál oktatást végzők mind a Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskola korábbi oktatói közül kerültek ki. Ennek a ténynek köszönhetően az iskolával való folyamatos és konstruktív együttműködés jellemzi a gyakorlati képzőhelyet. Szintén ennek, és talán még a területi közelségnek is köszönhetően az iskolával több közös szakmai tevékenységet is folytattak az elmúlt években.

Legutóbbi közös munka, ami iskolai kezdeményezésre hívódott életre, a Heat-Gázgép Kft oktatóinak közreműködésével, a  TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001  „Tehetséghidak Program” nevű kiemelt projekt keretében országosan meghirdetett „Tehetség hónapja” programban történő részvétel.