Menü megnyitása

Alulteljesítő Tehetségesekért Tanári Műhely - ISZE JG 350 002 770

GlobalID:
JG 350 002 770
Rövid név:
Alulteljesítő Tehetségesekért Tanári Műhely
Kidolgozó:
Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete (ISZE) - Alulteljesítő Tehetségesekért Tanári Műhelye
Alkalmazók:
Indulás dátuma:
2010
Kapcsolattartó:
A 2010. áprilisában indult 60 órás program jóképességű, de az iskolában alulteljesítő általános iskolás diákok számára készült, a résztvevők létszáma 15 fő, jelentős részük hátrányos helyzetű.

A program a tehetségsegítést mindhárom szinten - tehetségazonosítás, tehetséggondozás, tehetség-tanácsadás - megvalósítja.
A program indításakor készült helyzetelemzés, a személyi és tárgyi feltételek adottak. Tehetségfejlesztő szakvizsgával 2 pedagógus rendelkezik, munkájukat 3 pszichológus segíti.
Kapcsolatot tartanak programonként 6-8 általános iskolával illetve hasonló programmal, valamint különböző tehetségpontokkal.
A tehetségsegítő program célja a szabálytalanul jelentkező tehetségek felismerése, az erős oldal megerősítése, a gyenge oldal fejlesztése, a kreatív gondolkodás serkentése, egyéni tanácsadás biztosítása, a tanulási motiváció növelése; reális önértékelés és énkép kialakítása.
A tehetségsegítő program résztvevőit iskolai megfigyelés és szülői jellemzés alapján válogatják ki. A részvételnek köszönhetően az alulteljesítés csökken; a tanulási motiváció nő; a külső kontrollos attitűd fokozatosan megszűnik, a tanuló egyre nagyobb kedvvel vállalja a kihívásokat és a felelősséget, a beválogatott diákok pályaválasztása eredményesebb.