Menü megnyitása

Hangya műhely JG 300 002 676

GlobalID:
JG 300 002 676
Rövid név:
Hangya műhely
Kidolgozó:
Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ
Alkalmazók:
Kapcsolattartó:
Az ANK Akkreditált Kiváló Tehetségpont tehetségműhelyében nagycsoportos óvodások vesznek részt.

Az előkészítő jellegű program célja a néphagyomány és a művészetek eszközeivel a vizualitás terén kiemelkedő képességekkel rendelkező, tehetségígéretes gyermekek segítése abban, hogy kreatív megoldásokat keressenek gondolataik, érzéseik kifejezésére, nyitottak legyenek új vizuális technikai megoldások befogadására.
A műhelymunkák alkalmával lehetőség nyílik olyan technikák, eszközök, anyagok használatára, amelyek nagy létszámú csoportokban nehezen valósíthatók meg.
A tehetséggondozáson hátrány- kompenzáció is történik, amely oldja a gyermekek családi hátteréből illetve a környezeti hatásokból fakadó negatív élményeit.
A program résztvevőit a csoportokban dolgozó óvónő ajánlása, a gyermekek csoportjukban alkotott munkái és a műhelyvezetők pedagógiai megfigyelése alapján választják ki.
A tehetségsegítő program keretében fejlődik a gyermekek kreativitása, vizuális észlelése finom-motorikus képességei, Gestalt látása, esztétikai fogékonysága, esztétikai érzéke, s új technikák kreatív alkalmazásával ismerkednek meg.
A működés eredményességét a rajzkészség fejlődése, a gyermeki megnyilvánulások, későbbi iskolai teljesítményük, a gyermeki és szülői elégedettség és a fejlesztési lapok dokumentációja mutatja.