Menü megnyitása

Az idei Tehetségnap más lesz mint a többi

Időpont: 2020. március 28.
Idén egy különleges Tehetségnapra hívjuk Önöket! 2020. március 28-án, a Kárpát-medencei Tehetségnapon a hagyományos programok mellett egy különleges, sokszínű rendezvénnyel is várjuk Önöket.

Kedves TehetségBarátaink!

A Budapesten megrendezésre kerülő esemény célja, hogy közösen rátekinthessünk, akár rá is csodálkozzunk a Nemzeti Tehetség Program sokszínűségére, különleges lehetőségeire.

Az idei nagyrendezvényünk tehát a Kárpát-medencei Tehetségnapot követően egy új, „Tehetségbörze” résszel is kibővül. Március 28-án így egy egész napos rendezvénnyel várjuk Önöket, pedagógusokat, nagydiákokat, szülőket!

A nap programja délelőtt 10 és 12 óra között:

- a „Felfedezettjeink” pályázat eredményhirdetése
- fiatal tehetségek rövid bemutatkozása
- 
A Magyar Tehetség Nagykövete címek átadása
az Akkreditált tehetségpontok elismerésének átadása
- A
 Tehetségek Szolgálatáért díjak átadása.

Mi lesz az a Tehetségbörze?
Délután 13 órától 16 óráig rendhagyó tanórákon lehet részt venni. Terveink szerint a matematika, a biológia, az irodalom területén új megközelítéseket, szempontokat, módszertanokat ismerhetünk meg országos hírű tanárok segítségével. Tervezünk egy rendhagyó osztályfőnöki órát is – nem a megszokott tartalmak mentén…

Az elsősorban pedagógusoknak szóló (de diákoknak, szülőknek, más szakembereknek is ajánlható) rendhagyó tanórákkal párhuzamosan közel 20 tehetségműhely, -program, szervezet mutatkozik be  a tehetségsegítés különböző területeit felvonultatva, interaktív módon. A különböző területeket felölelő „standok” és események a tanulók és a felnőttek számára is különleges lehetőségeket fognak nyújtani, valamint bekapcsolódási lehetőséget a Nemzeti Tehetség Programba.

A terveink szerint lesz közös tánc és ének, sütemény- és krémkészítés, festés és virágkötés, IQ teszt kitöltés, Bingó, sakkozás kis bajnokokkal, építéstechnika, társasjáték-sarok.

A 12 éven felüli gyerekek számára tanulságos játékokat szervezünk, örömöt adó nyereményekkel.

Érdemes eljönni! Szeretettel várjuk a pedagógusokat, tanulókat (főleg 12 éves kor felett), érdeklődő szakembereket, szülőket!

A regisztrációs felületet, a pontos helyszínt és a részletes programot február második felében tesszük közzé.

Találkozzunk március 28-án! Azt megígérjük, hogy erről a rendezvényről senki nem távozik üres kézzel…

Örömteli munkát kívánok a szervezők nevében:
Bajor Péter, a Matehetsz ügyvezető elnöke