Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

4 kiváló fiatal került be a Global Talent Mentoring Programba

2024. április 16.

Mint ahogy már korábban hírül adtuk, a Matehetsz Budapesti Európai Tehetségközpontja pályázatot hirdetett tehetséges, STEMM területen kiváló eredményeket elért fiatalok számára a Global Talent Mentoring Programba való bejutásra.

A 2021-ben indult Global Talent MentoringTM földrészeken átívelő, izgalmas, egyedi, hosszútávú tehetséggondozó program. A STEMM  tudományterületeken belül kiemelkedően tehetséges és komoly motivációval rendelkező fiataloknak nyújt ingyenes lehetőséget a világ legkiválóbb nemzetközi mentorai által történő személyes, szakmai támogatásra. A Programon belül számos, nem mindennapi tevékenységen keresztül egyedülálló szakmai fejlődésre van lehetőség, a Program a diákokat a középiskolai tanulmányaiktól egészen a felsőfokú tanulmányaik végéig (azaz akár a PhD fokozat megszerzéséig) támogatja.

Ennek a pályázatnak az utolsó fordulója most zárult. A kétfordulós pályázat során az első fordulóban a Matehetsz által javasolt 7 jelölt közül a második forduló után 4 fiatal került beválogatásra. A Global Talent Mentoring pályázatokat bíráló csapata külön kiemelte, hogy milyen magas színvonalon teljesítettek a fiatalok. A programba bekerült fiatalok közül 3 középiskolás diák és egy egyetemi hallgató.

Nagy szeretettel gratulálunk Szatmáry Rozáliának, Kemecsei Kornélnak, Vámi Árminnak és Vajda Ádámnak! Vajda Ádámot, a Matehetsz Felfedezettjeink Pályázat díjazottját, már a XV. Kárpát –medencei Tehetségnapon megismerhettük.

A Global Talent Mentoring Program idei felhívását hamarosan megtalálják hírlevelünkben.