Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Beszámoló a téli Tehetséghálózatos műhelybeszélgetéseinkről: Szeged

2019. március 7.

2019. január 10-én szegedi Délvidék Házban került megrendezésre Tehetséghálózati műhelybeszélgetés.

Kárpát-medencei hálózatosodás, tehetséghálózaton belüli testvérkapcsolatok, tehetségpont mentor, intézményvezető támogatás, sok és sokféle pályázati lehetőség, plusz töltődésre lehetőség, anyagi támogatás, a tehetséggondozók elismerése, a tapasztalatcserék segítése, határon átnyúló képzések, digitális tananyagfejlesztés, kollégák együttműködése, társadalmi presztízs, megfelelő anyagi forrás, órakedvezmény. Ha kívánhatnánk hármat, mi lenne az? kérdésre, ezekkel a szavakkal zárult a 2019. január 10-én a szegedi Délvidék Házban megrendezésre került Matehetsz Tehetséghálózati műhelybeszélgetés.

A több, mint 40 tehetségponttól és tehetségsegítő tanácstól érkezett résztvevőt számláló alkalmat a Matehetsz két kiváló szakembere Csicsely lldikó és Dr. Suhajda Csilla Judit vezette.
A tehetségpontok és tanácsok képviselői igen lelkesen osztották meg a tapasztalataikat a működésükről, programjaikról, egyben megfogalmazták azokat a kéréseket és igényeket, amelyek munkájuk hatékonyságát és eredményességét nagyban segíteni tudnák.

A tehetségpont hatékony működése iránti érzékenyítő rész után került sor 3 jó gyakorlat bemutatására.

A bemutatkozást Heilmann Józsefné, a Szekszárdi Garay János Gimnázium igazgatóasszonya kezdte, aki nagyszerűen mutatta be a gimnázium nemzetközi kapcsolatait, a kapcsolatépítés útját.

Majd a Szegedi Dózsa György Általános Iskola tehetségpont regisztrációtól az akkreditációig tehetséggondozó folyamatát mutatta be Mészárosné Surányi Olga, az iskola tehetséggondozó pedagógusa.

A továbbiakban a Kolozsvári Bartók Béla Líceumból érkezett Ilonczai Zsolt tehetséggondozó pedagógus színvonalas előadásában megismertük a Talentum Programot, a Líceumban IV – XII. osztályban működő interdiszciplináris programot, valamint a Líceum partneri kapcsolatainak kialakítási lépéseit.

A nap zárásaként, a résztvevői visszajelzésekből az derült ki, hogy igen nagy igény mutatkozik a tehetségpontok, tehetségsegítő tanácsok részéről a hasonló tematikájú, tartalmú műhelybeszélgetésekre.

Jó hangulatban, sok értékes tapasztalat és információ elhangzásával valósult meg az alkalom.

A műhelybeszélgetéseken elhangzott előadások prezentációs anyagai az alábbiakban érhetőek el.

A műhelybeszélgetés a Tehetségek Magyarországa EFOP 3.2.1-15-2016-00001 című kiemelt projekt keretében, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége szervezésében valósult meg.