Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Hodászi "Ki mit tud?" a Matehetsz közreműködésével

2021. július 26.

2021. július 12-én, a körülbelül 3500 lelket számláló Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Hodászon tartották a roma gyermekek és fiatalok számára rendezett Ki Mit tud?-ot, tehetségnapot.

Az eseménynek a Hodászi Alkotóház adott otthont, Rézműves Melindának, a ház vezetőjének köszönhetően, aki a nagyközségben és környékén történő Európai uniós vagy hazai forrásokból táplálkozó, elsősorban szociális jellegű fejlesztések egyik kulcsszakembere és a helyi közösség meghatározó szereplője.

A hodászi Tehetségnapon részt vett Csámpai Rozi festőművész is, a Matehetsz Tehetségnagykövete, aki az azt megelőző öt napban helyi, 5-15 év közötti gyerekeknek tartott rajzfoglalkozásokat, emellett verseket, énekeket tanított nekik, és felkészítette őket a saját hangszerükkel kísérendő dalok előadására. E néhány napban a gyerekek intenzíven gyakoroltak, rajzoltak, majd a kész alkotásokból kisebb kiállítást rendeztek a teremben.

A foglalkozásokat megelőzően Bajor Péter, a Matehetsz ügyvezető elnöke társasjátékokat és többféle kézműves alapanyagot szállított a helyszínre, amelyeket a gyerekek a felkészülés során örömmel használtak fel.

Rézműves Melinda és Csámpai Rozi rövid köszöntője után kezdetét vette a Ki mit tud?, ahol a helyi gyermekek és a szomszédos községből érkező fiatalok mutatkoztak be saját műsorral. A másfél órás szórakoztató, egyben művészi értékektől sem mentes esemény programját a táncos, énekes és különféle hangszeres produkciók és a versmondás jellemezte. A Tehetségnap végén oklevelet és társasjátékokat kaptak a fellépő fiatalok szervezetünk jóvoltából. A Matehetszet Szántó Judit, Balaskó Judit és Szilágyi Zsuzsanna képviselték, akiknek maradandó élményt jelentett az eseményen való részvétel, a szereplőkkel való találkozás.