Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Két új füzettel bővült a Matehetsz Géniusz Műhely sorozata

2017. szeptember 26.

Idén ősszel két új Géniusz kötet jelent meg, melyek változatos témákban nyújtanak hasznos ismereteket pedagógusoknak és tehetségsegítő szakembereknek.

Mindkét füzet online elérhető és három formátumban ingyenesen letölthető.

 

19. kötet - A tehetségazonosítás folyamata, mérőeszközei és eredményei a Magyar Templeton Programban

A kötet részletes áttekintést ad a 2015–2017 között működő Magyar Templeton Program 10–19 éves fiatalokat érintő beválogatási folyamatáról, amely valamivel több, mint 17 000 fő több fordulón keresztüli vizsgálatával zajlott. E folyamat során 2015 második félévében a kognitív képességek első fordulót jelentő online tesztelése mellett a második körben a motiváció és a divergens gondolkodás mérése, végül egy személyes interjú felvétele is megtörtént, kifejezetten a Program céljaihoz illeszkedő, újonnan kialakított vagy továbbfejlesztett mérőeszközök segítségével. A mérési eszköztár emiatt több innovatív szakmai megoldást tartalmaz, melyek ismerete kiindulási pontot jelenthet más, hasonló célokkal működő tehetségtámogató programok számára.

A teljes kötet itt érhető el.

 

20. kötet - Az írásbeli szövegalkotás jellemzői alsó tagozatos tanulóknál - a kreatív írás mint a nyelvi-verbális tehetség azonosításának eszköze 

Ez a kötet egy tanórai vizsgálat eredményeit mutatja be. A kutatás fő témája az írásbeli szövegalkotás jellemzőinek vizsgálata alsó tagozatos diákok körében. A kötet részletesen elemzi, hogy hogyan alkalmazható az írásbeli szövegalkotás a tehetség azonosításához. 

A teljes kötet itt érhető el.