Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Richter Gedeon Nyrt.

Genius Loci Díj 2016., nemzeti kategória


Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium jelöltje. A Richter Gedeon Nyrt. a tevékenységi köréhez köthető két nagy területet, az egészségügyet és az oktatást támogatja. A vállalat stratégiájának meghatározó eleme a folyamatos kutatás-fejlesztési tevékenység fenntartása, amelyhez elengedhetetlen a jövő szakembereinek megfelelő képzése, az utánpótlás-nevelés támogatása. A Richter Gedeon azonban nemcsak a vegyész és gyógyszerész szakembereket karolja fel, hanem jelen van a műszaki, az orvosi, a közgazdaságtudományi egyetemek támogatói között is. Elsősorban pályázatokon és alapítványokon keresztül segítik a fiatal kutatók, vegyészmérnökök, gyógyszerészhallgatók továbbképzését éppúgy, mint a kémiában kiemelkedő tehetségű középiskolásokat, valamint az oktatásban kimagasló szerepet betöltő tanárokat.

„A Richter számára különösen fontos az a társadalmi környezet, amelyben működik, hiszen készítményei révén emberek millióinak életminőségét igyekszik javítani, de azzal is tisztában van, hogy világszínvonalú szaktudás nélkül nem létezhet világszínvonalú magyar gyógyszergyártás sem. Éppen ezért fontos számunkra a kiemelkedően tehetséges fiatalok támogatása akár ösztöndíj, továbbképzés, vagy tanulmányi verseny révén.”— mondat el dr. Pellioniszné dr. Paróczai Margit, a Richter Gedeon Nyrt. humánerőforrás igazgatója a díj odaítélése kapcsán.

„Az Apáczai Gimnáziumban évről-évre átadjuk a kémiában tehetséges négy kiváló tanulónknak az iskola volt tanárának nevét viselő Varga Ernő Kémiai Ösztöndíjat. Az elismerést, amely 50.000 forint ösztöndíj-támogatást jelent, minden évben a Richter magas beosztású munkatársa nyújtja át az iskolai évnyitó ünnepségen. A támogatás nem csak a kémiaoktatásra szorítkozik: az Apáczai iskolaújságját, a Tiszta Szívvel c. kiadványt évek óra a Richter nyomdájában készíthetjük el térítésmentesen.” – írja ajánlásában Munkácsy László igazgató. 

A diákok mellett a pedagógusokra is figyel a Richter: a természettudományos és matematika szakos pedagógusok elismerésére – az Ericsson Magyarország és a Graphisoft vállalatokkal együtt – alapított Rátz Tanár Úr Életműdíj a szakma egyik legrangosabb elismerésévé vált.

Végül, de nem utolsó sorban kiemelendő az Irinyi és a Hevesy kémiaverseny és a nemzetközi Junior Természettudományos Diákolimpiára (IJSO) való felkészülés és részvétel rendszeres támogatása is.