Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Al Ghaoui Hesna

külpolitikai újságíró, Prima Primissima díjas és Kovácsi László-díjas riporter
Magyar Tehetség Nagykövete, 2017.

A felkérés időszaka: 2017 - 2021

Tehetséges, talpraesett, bátor nő. Prima Primissima díjas és Kovácsi László-díjas riporter, akit háborúról, nyomorról, válságról készített tudósításaival ismert meg az ország. Külpolitikai újságíróként azonban nem csak a konfliktuszónákban forgatott riportjai, hanem minőségi magazinműsorai (Bábel) tették őt ismertté, hitelessé és népszerűvé.

Az 50 tehetséges magyar fiatal program indulásától aktív szerepet vállalt a zsűri munkájában, és mentorként segítette egy-egy fiatal tehetség fejlődését. Közreműködött a tehetségprogram kampányában, valamint a tehetségeknek tartott tréningeken is előadóként. Egyik mentoráltjával Vásárhelyi Dáviddal közös előadást tartottak a TALENTn Tehetségfórum legutóbbi budapesti eseményén.

Civil szerepvállalása a tehetségek felkarolásán is túlmutat. Rendszeres előadója Feldmár András workshopjainak, TEDx rendezvényeknek, valamint a Hősök Tere Kezdeményezés nagykövete. A Hősök Tere Kezdeményezés az egymás iránti együttérzésért, a közöny ellen kíván fellépni, pozitív példát mutatni.

Hesna a személyes közreműködés mellett anyagi támogatással is a jó ügyek mellé áll. A Kovácsi László-díjjal járó pénzdíjat például a Heti Betevő Egyesület számára ajánlotta fel, akik a Budapesten élő rászorulóknak főznek hétről hétre meleg vasárnapi ebédet. A díjátadó után erről így nyilatkozott: „A tegnap délelőtti díjátadó után egyből a kisvendéglőbe siettem, ahol már javában készítették az ételeket. Akkor és ott tudták meg, hogy nekik ajánlom fel a díjjal járó pénzjutalmat. Sosem fogom elfelejteni a meglepettséget és meghatódottságot az arcukon, ami által úgy érzem, sokkal többet kaptam, mint adtam.”

Hesna férjével (Ervinnel) közösen neveli kislányukat.  

Al Ghaoui Hesnát hiteles szakmaisága, pozitív személyisége, a tehetségek iránti elkötelezettsége és példamutató civil szerepvállalása alapján kérjük fel ezúton Tehetség Nagykövetnek.

Adatlap: