Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Meskóné Kőmíves Fruzsina

Testnevelés-biológia szakos tanár, torna-, úszás-, kosárlabda edző, síoktató
A Tehetségek Szolgálatáért Életműdíj - 2016.
Sport

A sportvilágban magas szinten elismert és méltatott szakember: a Magyar Tornász Szövetség, a  Budapesti Tornaszövetség, a Budapesti Diáksport Szövetség, a Katolikus Iskolák Diák Sportszövetség, tagja, a Semmelweis Egyetem Sportjáték Tanszékének munkatársa. 

Legkiemelkedőbb eredményei

 • Tantárgygondozóként  több év óta irányítja  a katolikus iskolák  testnevelőinek  munkáját, szervezi magas színvonalon a továbbképzésüket.
 • kompetencia alapú katolikus kerettanterv kidolgozója. Részt vett a kétszintű testnevelés érettségi tételek, tantervi ajánlások készítésében. 
 • Az évente megrendezett KIDS Kupa versenyeinek rendezőjeként is aktív szerepet vállal a tehetségek nevelésében.
 • Diákjai számos kupát szereztek az évek alatt, csupán arany- ezüst és bronzéremből közel 150 egyéni- és több mint 220 csapatéremmel büszkélkedhetnek. A Tornaszövetség és a Magyar Diáksport Szövetség Arany Fokozatú Tornász Iskola címet adományozott az ő munkaközösség vezetői ideje alatt  a Patrona Hungariae Általános Iskola, Gimnázium, Szakiskola és Kollégiumnak.
 • Módszereit, tapasztalatait, tudását országos szakmai napok, előadások, bemutató órák keretében adja tovább az érdeklődőknek. 
 • Rengeteg háziversenyt szervez. Az így szerzett tapasztalatait is szakmai anyagban, előadásokon osztja meg kollégáival.
 • Ő volt az első, aki a katolikus iskolákban a sport-akrobatika gúlatornájával kezdett el foglalkozni, kidolgozta ennek a módszerét a mindennapi tanítási gyakorlatban, valamint adta át ezt a tudását és terjesztette széles körben az iskolák és pedagógusok között. A testnevelés óra keretében kialakított egy olyan tematikát, amivel minden testalkatú és képességű gyerek megtalálhatta a helyét, és közösségben tudott ez által dolgozni, versenyezni. Javaslatára vették be a KIDS versenyszámai közé a gúlatornát és a minitrampolin ugrást is.
 • Korát megelőzve, igazgatóit megnyerve az ügynek, munkaközösség-vezetőként már 1991-től  folyamatosan  biztosította a tanítványai számára a mindennapos testnevelés lehetőségét. Több témában készített közel 50 oldalas komplex szakmai anyagot óravázlatokkal, elméleti szakanyaggal, képekkel illusztrálva, mellyel nagymértékben támogatja a kollégáit.
 • Diáksportköröket alapított, testnevelés tagozatokat szervezett, nyertes pályázataival a legkiválóbb minőségű tornaszerekkel, kölcsönzésre is használható sportszerekkel látta el munkahelyeit.
 • Egyetemi- főiskolás hallgatókkal 1998 óta foglalkozik, egyéni és csoportos gyakorlatokon támogatja őket a szakemberré válásban. Bemutató óráin egyszerre 80-100 hallgató is részt vesz, ahol olykor 30-60 gyermekkel foglalkozik.
 • A Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet testnevelés tantárgygondozójaként fölkeresi a vidéki katolikus iskolákat, ismerkedik az ottani sportélettel, a munkájukkal, segít megoldást keresni a problémákra, keresi a tehetséges fiatal pedagógusokat, akiket fölkarol, és lehetőséget biztosít számukra bemutatók, előadások keretében, hogy széles körben megmutathassák tudásukat.