Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Lenczné Vrbovszki Judit

A Tehetségek Szolgálatáért életműdíj - 2017.

2009-ben dr. Simoncsics Péter nyelvész segítségével első ízben szervezte meg a Lotz János Nyári Diákegyetem programját, melynek keretében tehetséggondozó program valósult meg középiskolás és egyetemista diákoknak nyelvészet, retorika és média témakörben.

2010-ben könyvet szerkesztett „A Lotz János Nyári Diákegyetem publikációi” címmel. Programjukat azóta minden évben megszervezik, a tehetséggondozó műhelyeket kreatív írással, színjátszással, zongora mesterkurzussal és japán kultúra szekcióval bővítették.

Nemzetközi kapcsolatokat épített ki azokkal az egyetemekkel, ahol Lotz János tanított és dolgozott, így kollégájával 2009-ben kutatásokat végzett a stockholmi, az uppsalai egyetemen, 2014-ben az oszakai Kansai Gaidai Egyetemen, ahol Lotz János kb. 8000 db-ból álló hagyatéka található.

2010-ben nyerte el a Kutató Tanárok Országos Szövetségének díját, a Kontra Györgyné Innovációs Díjat.

2013-ban „Bonis Bona - Kiváló tehetségsegítő” díjat kapott a Tehetségpont vezetésében végzett munkásságáért és intézményi koordinátori tevékenységéért.

2015-ben a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégiumnak a Tehetségek Szolgálatáért Közösségi Díjat adományozta, mely elismerés nagy részben köszönhető a Lenczné Vrbovszki Judit által vezetett intézményi tehetséggondozó tevékenységnek.