Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

MATEHETSZ hírlevél, 2013. november

Aktuális hírek: 

Elindult a Tehetséghidak Program III. képzési üteme

A Tehetségpontok, Tehetségsegítő Tanácsok intézményei, valamint bármely tehetséggondozást végző intézmény munkatársai 2013. november 18-ától nyújthat be pályázatot.

A tehetseg.hu indult az Év Honlapja versenyen!

Két kategóriában neveztük be megújult honlapunkat. Szavazzon ránk!

Újra indulhatnak a versenyfelkészítő szakkörök!

A Tehetséghidak Program negyvenkilenc pályaműnek nyújt támogatást versenyfelkészítő szakkörök indítására.

Csermely Péter újabb rangos nemzetközi díjat kapott

Az 1976-ban alapított világszervezet, a World Council for Gifted and Talented Children története során először díjazott magyar kutatót Csermely Péter professzor személyében.

Már 350 ezren pártolják a tehetségeket

141 millió forinttal nőtt az 1 százalékos adóbefizetések összege 2013-ban.

Mit gondolunk a tehetségről?

Az országos közvéleménykutatás eredményeit cikksorozatunk mutatja be.

A tehetséggondozásban sincs királyi út

A különböző szakemberek sokféleképpen gondolkodnak a tehetségről, de az eltérő látásmódok inkább erősíthetik, semmint gyengítenék egymást. Konferencia-beszámoló.

Kovácsné dr. Nagy Emese Jó Ember!

A Médiaunió Alapítvány "Jó embert keresünk – Keressük Magyarország példaképeit" pályázatának egyik díjazottja Kovácsné dr. Nagy Emese.

Tehetségiskola - szülőknek

Szakemberek tanácsai szülőknek, akik tehetséges gyermekeket nevelnek.

MATEHETSZ felhívások: 

Felhívás a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 „Tehetséghidak Program” nevű kiemelt projekt keretében megvalósuló III. képzési ütemre

A Tehetséghidak Program keretében - a Géniusz Program képzési tevékenységének folytatásaként - meghirdetjük a MATEHETSZ FAT és PAT akkreditált képzési programjait Tehetségpontok és Tehetségsegítő Tanácsok tagszervezetei, valamint bármely tehetséggondozást végző intézmény munkatársai részére.

Felhívás „Az Én Gyermekem is Tehetséges” Programsorozatot záró Mini Pilot projektre - SNI

Felhívás a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 azonosító számú „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt keretében megvalósuló „Az Én Gyermekem is Tehetséges” Programsorozat záró programelemére, a Mini Pilot projektre - SNI.

Felhívás „Az Én Gyermekem is Tehetséges” Programsorozatot záró Mini Pilot projektre - HH

Felhívás a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 azonosító számú „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt keretében megvalósuló „Az Én Gyermekem is Tehetséges” Programsorozat záró programelemére, a Mini Pilot projektre - HH.
Programok: 

3,2,1... Forog?

Elindult a TudásFeltöltés 2.0 vetélkedő, a pályaművek beküldési határideje: február 28.

TEDxYouth@Budapest 2013

Történetek, láthatatlan történetek, amiket láthatóvá teszünk!

23. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny

A versenyzők egyénileg vagy párban indulhatnak, amennyiben még nem kezdték meg felsőoktatási tanulmányaikat. A nyeremények különböző összegű ösztöndíjak, továbbá egyösszegű díjak a Magyar Innovációs Szövetségtől.

Életrevaló pénzügyi kvíz a Facebookon!

Játék középiskolásoknak az OTP Banktól.
Interjúk: 

A tehetség talán maga a könnyedség

Veiszer Alinda nevéhez fűződik többek között a Záróra című televíziós interjúsorozat, mely során több mint 600 interjút készített az ország kiemelkedő művészeivel, tudósaival, közéleti személyiségeivel. Alinda interjúiban rámutat beszélgetőpartnerei értékeire, ezáltal nézőit is a tehetség tiszteletére és elfogadására ösztönzi. 2013-ban a MATEHETSZ a Magyar Tehetség Nagykövetének választotta. Televízióról, írói pályafutásról, gyermeknevelésről kérdeztük.

Egy korlát is adhat tehetséget

György Alfréd atya csíkszentdomonkosi születésű kamilliánus szerzetes. Gyógyíthatatlannak tartott betegségét leküzdve a gyógyító rendhez csatlakozott és végzi élethivatását. Munkája során többek között mozgássérült fiatalok és kórházban fekvő betegek lelki támogatásával foglalkozik. 2011-ben a MATEHETSZ a Magyar Tehetség Nagykövetévé választotta. Interjú Frédi Atyával.

Merj tudni! Bármit és bárhol

Interjú Nászai Annával a TEDx Konferencia kapcsán.

Rosszkor születtünk vagy jókor? A válság veszély vagy lehetőség?

Interjú Farkas Dezsővel a TEDx Konferencia kapcsán.

Kapcsok a tehetségekkel

Beszélgetés dr. Soós Anna docenssel, a Babes-Bolyai Tudományegyetem rektorhelyettesével az egyetemükön folyó magyar nyelvű tehetséggondozásról, valamint a kiemelkedő képességű fiatalok felkutatásáról és megtartásáról.