Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Harmatcseppek Természetismereti Tehetség Műhely JG 300 003 314

GlobalID:
JG 300 003 314
Rövid név:
Harmatcseppek Természetismereti Tehetség Műhely
Kidolgozó:
Maglódi Napsugár Óvoda
Alkalmazók:
Kapcsolattartó:
A maglódi Napsugár Óvodában a környező világra nyitott, érdeklődő gyermekek részére természetismereti tehetségfejlesztő műhely működik.

Célunk, hogy az átlag feletti képességekkel rendelkező tehetségígéreteknek olyan műhelyfoglalkozást biztosítsunk, ami tág érdeklődési területüket kielégíti, illetve tovább bővíti.
Céljaink között kiemelten kap helyet a környezettudatos nevelés a fenntarthatóság jegyében, amelyben a természeti erőforrások /víz, levegő, föld / megtartása és ezekkel való takarékos értékvédő gazdálkodás szemléletét tartjuk fontosnak. Felhívjuk a figyelmüket természeti értékeinkre, azok védelmére, igyekszünk fejleszteni és tudatosítani a környezettudatos magatartásukat.
A műhelyfoglalkozások során gyermekeink megismerkednek a természettudományok érdekességeivel, a környezetvédelem fontosságával, hétköznapi gyakorlatával.
A tehetségsegítő program résztvevőit esetmegfigyeléssel, és személyiség megfigyeléssel válogatjuk ki.
A tehetségazonosítást-felismerést óvodapedagógusok végzik.
A foglalkozások során a „felfedező „megközelítést alkalmazzuk. A gazdagítás során több lehetőséget kínálunk a tehetséges gyermekeknek tudásuk és képességeik fejlesztésére. Fejlesztjük kreatív gondolkodásukat, problémamegoldó gondolkodásukat, a kritikai gondolkodást, a kommunikatív képességüket, valamint a természettudományi összefüggésekben történő elmélyülést.
A műhelyben a gyermekek megfigyelésekkel, vizsgálódásokkal, mérésekkel, kísérletekkel, oktató filmek segítségével, szenzitív játékokkal mélyíthetik tudásukat.
A környezettudatos szemléletformálásra, a fenntartható fejlődés technikájának elsajátítására megismerkedhetnek a szelektív hulladékgyűjtési kultúrával is.
Kirándulások, terepgyakorlatok, múzeum-, és barlang látogatások szervezésével megismerhetik csodálatos értékeinket, a természet szépségeit, ezáltal is kialakítva bennük az ökológiai szemléletet.