Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

TUDOK 2021

Jelentkezési határidő: 2021. január 8. 23:59
Jelentkezési határidő: 2021. január 8.

A Kutató Diákok Mozgalma a 2020/21-es tanévben is meghirdeti a Tudományos Diákkörök XXI. Kárpát-medencei Konferenciáját (TUDOK 2021), melynek célja, hogy felkeltse az érdeklődést a tudományos gondolkodás és a kutatás iránt.

A konferencián kétféle módon lehet indulni:
a., A korábbi évekhez hasonlóan saját, önálló tudományos kutatásról szóló munkával, mely az elért eredményeket tartalmazza (Elvégzett kutatási tömb)
b., Az idei évben, tekintettel az elmúlt év körülményeire, lehetőség nyílik olyan tudományos kutatásról szóló munkával is indulni, amely a hipotézisre épít, kidolgozott módszertannal rendelkezik, de még nem rendelkezik eredményekkel (Kutatási terv tömb)

A 2020/21-es TUDOK-ra csak a www.kutdiak.hu oldalon lehet jelentkezni!

A TUDOK 2021 három fordulóból áll:
1., Írásbeli forduló (absztrakt/kutatási terv beküldése) az online nevezéssel egy időben. A nevezés során a nevező által javasolt tudományterület szerinti konferenciára kell beadni a nevezési lapot.

2., Szóbeli előválogató forduló
A szóbeli előválogatók az online térben kerülnek megrendezésre 2021 februárjában tematikus alapon, élet- és környezettudományi, műszaki- és reáltudományi, humán- és társadalomtudományi területekre való besorolás szerint.

A határon túli diákok jelentkezésével kapcsolatos információk a felhvíásban részletesen olvashatók.

3., TUDOK 2021 Kárpát-medencei döntő
A Kárpát-medencei döntő minden esetben magyarországi helyszínen, vagy ha a járványügyi helyzet úgy kívánja az online térben kerül megrendezésre.

A Tudományos Diákkörök XXI. Kárpát-medencei Konferenciája döntőjének tervezett helyszíne: Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma, Pécs (Tervezett időpont: 2021. március vége, április eleje)

A TUDOK 2021 Kárpát-medencei Döntőjén az Élet- és környezettudományi Tematikus Konferencia, a Műszaki- és reáltudományi Tematikus Konferencia és a Humán- és társadalomtudományi Tematikus Konferencia zsűrijének döntése alapján lehet indulni. Amennyiben az Erdélyi Regionális Konferencia megrendezésre kerül (a nevezések száma meghaladja a 30-at) akkor a döntőn e konferencia továbbjutói is részt vesznek.