Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Marosi Vanda

Marosi Vanda
Születési év: 
1995
Lakhely: 
Budapest
Tehetségterület: 
Biológia

Miért fontos számodra ez a program?
Számomra ez a program azért fontos, mert a találkozók alkalmával olyan kortársaimmal találkozhattam, akik hozzám hasonlóan elkötelezetten tanulnak és kutatnak egy kiválasztott témakörben.

Miért érzed/érezted úgy, hogy szükséged van mentorra?
Mentorom segítségével beleláthattam a választott szakterületem kutatóinak munkájába.

Mitől más egy mentori segítség, mint egy tanári/szülői segítség?
Szüleim igyekeznek ugyan maximálisan támogatni tanulmányaimat, de nem az általam választott területen dolgoznak, így nem tudtak a szakmai oldalról segíteni. A középiskolai tanáraim sem versenyfelkészítéseimre, sem szakmai konzultációkra nem tudtak időt szánni. Ezzel szemben egy mentor egy szakterület olyan képviselője lehet, aki egy adott területről szélesebb körű ismereteket és tanácsadást tud biztosítani olyan időbeosztással, mely mindkettőnk számára megfelelő.

Mit kaptál eddig a programtól?
A program során megismertem hasonló érdeklődésű diákokat, különböző területen dolgozó mentorokat, és nem utolsó sorban gyakorlati módszereket tanulhattam arról, hogy hogyan kell felépíteni, majd előadni egy előadást. Diáktársaimmal közösen olyan csapatépítő programokon vehettünk részt, melyeken a szórakozás mellett képességeink fejlesztése is hangsúlyt kapott.

További gondolataim:
A programnak köszönhetően lehetőségem nyílt megismerkedni Dr. Dinnyés Andrással és PhD-s diákjaival, valamint a Biotalentum cég munkatársaival. A velük való konzultáció és személyes beszélgetések során rengeteg ismeretet szereztem a kutatói munkáról.

Adatlap: