Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Megjelent a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány idei felhívása

Beadási határidő: 2021. május 21. 00:00 - július 10. 00:00
Az elért eredmény és a szociális háttér alapján hozza meg döntését a testület

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány a Matehetsz akkreditált kiváló tehetségpontja. Működésük fókuszában a természettudományos és művészeti területen kiemelkedő, hátrányos helyzetű diákok támogatása áll. 

A 2021/22-es tanévre szóló, célzottan a tehetségterülethez kapcsolódóan felhasználható anyagi támogatásra hazánkban és a határontúli településeken élő 12-18 éves fiatalok pályázhatnak. Az elnyerhető támogatás maximális összege 150.000 Ft.

A felhívásra beérkezett anyagokból az 
Alapítvány Kuratóriuma és Szakmai Tanácsadó Testülete a tehetségterületen eddig elért eredmények és a szociális háttér együttes figyelembevételével választja ki azokat a diákokat, akik tábori, szakköri, egyéb művészeti vagy tudományos kör havi részvételi díjára, mentor vagy fejlesztő alkalmazására, versenyre vagy fellépésre való utazás, illetve a tehetségfejlesztésükhöz szükséges eszközök költségeinek fedezésére fordíthatják az elnyert összeget.

Az Alapítvány 2008 óta működő tehetség-támogatási rendszerében így összesen már több, mint 150 zenei, képzőművészeti, előadóművészeti, természettudományos,  illetve informatikai területen kiemelkedő tehetséget mutató, nehéz körülmények között élő gyermek vett részt.

Videó egy fiatal támogatott tehetséggel: https://youtu.be/_skX5085ujY