Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Pataki Csaba

Pataki Csaba
Születési év: 
1996
Lakhely: 
Szentes
Tehetségterület: 
Gyógyszerészet, szerves kémia
Mentorok: 

Miért fontos számodra ez a program?
A szervezők olyan résztvevőket fogtak össze, akik a program nélkül nagy valószínűséggel nem találkoztak volna. Olyan emberekkel ismerkedtem meg, akiknek hosszú távú céljaik vannak. Ez nagyon pozitív dolog volt, mert a közös foglalkozásokon kívül is találtunk közös témákat.

Miért érzed/érezted úgy, hogy szükséged van mentorra?
Gyógyszerkutató szeretnék lenni. Ez nem indokolja egy mentor szükségességét, azonban az igen, hogy a leendő állásom során prezentációkat kell majd tartani. Egy tudományos prezentáció sajátos szabályokkal rendelkezik; más egy iskolai csoportnak beszámolni valamiről, mint egy tudományos beosztású emberekből álló közönségnek. Az előbbi talán megy, az utóbbiról viszont nem sok fogalmam volt. Tehát ha minden téren jól működő kutató szeretnék lenni, akkor rendesen kell prezentálnom. Ebben kértem segítséget, és úgy tűnik, sokat fejlődtem ezen a téren, viszont a teljes siker néhány éven belül fog megmutatkozni.

Mitől más egy mentori segítség, mint egy tanári/szülői segítség?
Úgy gondolom, hogy a diákok, hallgatók különleges okkal fordulnak mentori segítséghez. Azért, mert ehhez a segítséghez olyan tapasztalatok, ismeretek kellenek, amik sok szülőnek, vagy tanárnak nincs. Egy szülőtől minden téren nehéz tanulni; az iskolai órák pedig nem arra szolgálnak, hogy előadás-technikát tanuljanak a diákok. A mentori segítség amellett, hogy nagyon egyénre szabott - meglehetősen szabad légkörű, ami a munka hatékonyságát nagyon segíti.

Miért ajánlanád egy barátodnak, hogy keressen mentort?
Egy mentorra akkor van szükség, amikor az ember elakad olyasvalamiben, amit a legnagyobb szülői jóindulat ellenére sem lehet kibogozni. Ha egy barátom ilyen helyzetben lenne, bátran javasolnám azt, hogy keressen egy mentort, mert úgy biztos, hogy megtalálja a megoldást, vagy legalábbis közelebb jut hozzá.

Mit kaptál eddig a programtól?
A program igen tartalmas volt, mégis néhány szóban lehetne összefoglalni: új embereket és alapokat. Mindkettő nagyon fontos dolog ahhoz, hogy egy karrier beinduljon, és sikeres legyen.

További gondolataim:
Gyógyszerkutató szeretnék lenni. Érdekel az egészséges és a beteg test, valamint az, hogy hogy lehet egy rosszul működő szervet a helyére tenni. Ez rengeteg lehetőséget rejt magában. Egy tablettán rengeteg dolgot lehet fejleszteni, de engem inkább a hatóanyagok érdekelnek. Nagyon boldog lennék, ha egy ezzel foglalkozó intézetben, esetleg gyárban tudnék elhelyezkedni.

Adatlap: