Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Michael F. Tulipan

Tulipan Michael F.
Munkakör: 
Ügyvezető
Mentoráltak: 

Milyen elvárásokkal jelentkezett a mentori szerepre?
Megtiszteltetés számomra, hogy Holló Márta felkért, hogy dolgozzak mentorként. Ezt a tevékenységet mint tudományos munkatárs (University of Applied Sciensces Bielefeld) sikeresen végeztem Németországban a „start-up” szférában.

Önnek volt-e mentora, aki akár tanulmányai során, akár később támogatta, segítette szakmai vagy egyéb területen?
Igen, és ezért saját tapasztalatomból tudom, hogy mennyit tud segíteni, ha van az embernek valakije, akivel a felmerülő kérdéseket meg tudja beszélni.

Miért tartja fontosnak, hogy sikeres szakemberek egyéni segítséget nyújtsanak a pályájuk elején álló tehetséges fiataloknak?
Szerintem a nyílt és őszinte kérdések feltevése jelent egy nagy előnyt. Ezeket a kérdéseket csak négyszemközt lehet igazából megbeszélni. A sikeres szakemberek mint példakép válnak fontossá.

További gondolataim:
Az életem során Magyarországon és Németországban éltem. Így sikerült igazából megismernem és megértenem mindkét kultúrát. Biztos vagyok benne, hogy a mentoráltammal ki tudok fejleszteni néhány választ a kérdéseire, és örülök, hogy tanulhatok tőle is. A legjobb eredmény az, ha minél felhasználhatóbb lépéseket tudunk kidolgozni. A mottóm: „A tudás tapasztalat, minden más csak információ” Albert Einstein