Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Tehetségfejlesztés Redmentával

A program megnevezése: Tehetségfejlesztés Redmentával

Milyen korosztálynak szól a program? alsó és felső tagozat

Milyen tevékenységi kör(ök)re készült a program?  tehetségazonosítás, tehetségfejlesztés, gyorsítás, gazdagítás, differenciálás

Mely képességek/készségek fejlesztésre használható a program? Érzékelés, észlelés, figyelemkoncentráció, figyelem-tartósság, emlékezet, logikus gondolkodás, szövegértő olvasás, írástechnika

Kapcsolódó tehetségterület: logikai-matematikai, nyelvi-zenei, intraperszonális

Milyen körülmények között használható a program? egyénileg, csoportosan, felnőtt felügyelettel

Eszközigény: PC, tablet, telefon, laptop

A programhoz való hozzáférés: ingyenes, regisztrácóhoz kötve, illetve és nélküle is lehet használni.

Használati segédlet/súgó: https://tovabbkepzes.itk.ppke.hu/content/Kemia/2019/Redmenta_Petz.pdf


A program használata nagy népszerűségnek örvend tanulóink körében. Egyrészt mivel az informatikai eszközök (laptop, tablet stb.) használata izgalmas számukra, másrészt a színes feladatokkal, változatos képekkel és videók segítségével tudjuk őket motiválni. Megváltozik a szemléletük is, mivel megtanulják, hogy nem csak játékra, hanem információszerzésre és tudásátadásra is használható a számítógép. Önállóan tudnak már dolgozni benne, sőt a szüleiket is ők tanították meg a rendszer használatára. Mindezek sikerélményt nyújtanak.

A feladataik elvégzésének eredménye jobb lett, mint a hagyományos gyakorló vagy számonkérő formának, így jobban tudunk alapozni rá tovább haladáskor. Differenciált feladatokat is adok, melynek elvégzésével, mindenki a képességének megfelelően tud dolgozni, fejlődni; a tehetségesebb gyerekek pedig szárnyalni. A felsős gyerekek nagy érdeklődése miatt, megtanítottam a Redmenta feladatkészítési fortélyait is. Nagyon kreatív és ötletes munkák születtek, amelyet csoportokban dolgozva alkottak és ők vezényelték le osztálytársaiknak. Ők kutattak képek, videók, információk után az adott témában (pl.: ételek, híres emberek, nevezetességek, legendák stb. Angliában), s így rögtön rögzült is ez a tudásanyag. Angol, matematika, környezet tananyag összeállításánál is színes feladatsorokat állítottam össze vele, de véleményem szerint bármely tantárgynál és témában kiválóan lehet használni. Összegezve, a program használata élményszerűvé, izgalmassá, motiválóvá teszi gyerekeink számára a tanulást és használható tudást nyújt képességeiket szinte észrevétlenül fejlesztve.

A programot kidolgozó neve: Paréjné Molnár Julianna
Telefonszám: 70/218-5124
A szervezet, intézmény neve, amennyiben nem tehetségpont: Solti Vécsey Károly Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Teleki Sándor Tehetségpont tagja)