Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Ács Péterné Kulcsár Judit

Munkakör: 
Babus Jolán Középiskola Kollégium - intézményvezető
tehetséggondozás, felzárkóztatás, a tanulók egyéni fejlesztése, felkészítésének segítése, szakkörök, diákkörök vezetése.

Milyen elvárásokkal jelentkeztél a tutori szerepre?
Azt mindenképpen tudni lehetett, hogy tehetséges gyerekekkel fogok foglalkozni. Tutorként együtt keresni a lehetőséget a tehetségük kibontakozatására, meg találni azokat a szakembereket, akik ebben segítségükre lehetnek, akár a saját iskolájukban a tantestületen belül.

Miért tartod fontosnak az egyéni segítségnyújtást a tehetséges fiatalok számára?
Azért mert egyéni segítés, az egyéni foglalkozás lehetőséget teremt arra, hogy jobban megismerjük a fiatalokat és személyre szóló segítséget tudjunk adni számukra. Ez által feltérképezhető a fiatal erőssége, illtetve fejlesztendő területe is, melyre építkezve fejleszthető személyisége.

További gondolatod, amit fontosnak tartasz a tutorálással kapcsolatosan:
Tutori munka nem áll távol tőlem, hiszen felnőtt csoportnak már voltam tutora. De ez teljesen más jellegű feladat, a megismerés, az új feladattal való szembenézés, a kihívásnak való megfelelés, a gyerekeknek való segítetés teljesen más szerepet ró rám, mint tutorra. Nagyon jó olyan gyerekekkel foglalkozni, akinek határozott céljaik vannak, tudatosan készülnek a jövőre és építik karrierjüket. Ebben a segítségükre lenni, nem kis feladat.

 

Adatlap: