Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Hujber Julianna

Munkakör: 
Széchenyi István Egyetem Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola: kancellári koordinátor, okleveles középiskolai kémia tanár, okleveles matematika szakos tanár, tehetség munkaközösség vezető, mesterpedagógus, vezetőpedagógus.
tehetséggondozás, természettudományok, kémia, matematika, versenyfelkészítés, Bonis-Bona díjas pedagógus matematika tantárgyból, tehetségazonosítás, pályaválasztási tanácsadás, közoktatási szakértő, auditor- és minősítő szakértő, tanfelügyelő

• Milyen elvárásokkal jelentkeztél a tutori szerepre?
Nem voltak előzetes elvárásaim. Bonis-Bona díjas pedagógusként, igazgatóhelyettesként, egyetemi oktatóként a célom a tehetséges fiatalok segítése. Tehetséges diákokkal foglalkozni, a tehetség kibontakozását segíteni, a pedagógiai munka legszínesebb és leghálásabb része, melyet nagy örömmel teszek.


• Miért tartod fontosnak az egyéni segítségnyújtást a tehetséges fiatalok számára?
A tehetséges fiatal életében fontos egy olyan szakember, a TUTOR, aki a fiatalt tanító pedagógusokkal és a szülőkkel egyeztetve tanácsokat ad, koordinálja és segíti a tanuló tehetségének fejlődését, kibontakoztatását. Kapcsolatot tart a fiatallal, az érdeklődésének megfelelő programokat ajánl a számára, egyéni tanácsadásadásra delegálja a fiatalt.

 

• További gondolatod, amit fontosnak tartasz a tutorálással kapcsolatosan:
„A tehetség is a természet azon értékei közé tartozik, amely gondozást kíván. Nem kapálást, nyírást, permetezést, csak dús termőtalajt, odafigyelést és szabadságot a növekedéshez.” Gyarmathy Éva

Adatlap: