Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Ihász Éva

Munkakör: 
Győri Móricz Zsigmond Általános Iskola - Könyvtárostanár, magyartanár

Milyen elvárásokkal jelentkeztél a tutori szerepre?
Azért jelentkeztem a tutornak, mert úgy érzem, eredményesen együtt tudok dolgozni művész típusú, különleges személyiségű emberekkel, akkor is megtalálom velük a közös hangot, amikor más pedagógus kollégáim kudarcot vallottak e téren. Nem probléma számomra együttműködés a különleges bánásmódot igénylő diákokkal sem. Nagyon bízom abban, hogy figyelmemmel, megértésemmel, az új iránti fogékonyságommal a lehető legjobb útra tudom terelni a rám bízott tehetségígéreteket S elégedettek lesznek ők is az együttműködésünkkel.

Miért tartod fontosnak az egyéni segítségnyújtást a tehetséges fiatalok számára?
Azért tartom fontosnak az egyéni segítségnyújtás a tehetséges fiatalok számára, mert előfordulhat, hogy valamiért nem tudnak kibontakozni. Sok olyan problémájuk lehet, amit az iskolai rendszerben nem tudnak orvosolni, nincs idő vagy mód ezekre, még a legnagyobb jóindulat esetén sem. A tehetséges fiatalok sok esetben eltérnek az átlagtól, a nekik nyújtott segítség sem lehet átlagos, egyénre szabottnak, adekvátnak kell lenni.

További gondolatod, amit fontosnak tartasz a tutorálással kapcsolatosan:
Örömmel látok neki ennek a feladatnak, bízom abban, hogy segítséget tudok nyújtani a tutoráltjaimnak, s én magam is szép élményekkel fogok gyarapodni a fiatalokkal való találkozás során. 

Adatlap: