Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Rigó Attiláné

Munkakör: 
MSZC Mezőkövesdi Szent László Gimnáziuma, Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma - középiskolai tanár (magyar nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár – etnográfus)
oktatás, az iskolai tehetséggondozó munka koordinálása

Milyen elvárásokkal jelentkeztél a tutori szerepre?
A tutori szerepre való jelentkezéssel a tehetséggondozás új területét, keretét szerettem volna megismerni, így újabb lehetőségeket tudok találni a tehetségeknek, hogy segítsem őket a világ, a társadalom működésének megismerésében, illetve - nem utolsó sorban – támogathatom őket önmaguk megismerésében, az útkeresésben. 
 

Miért tartod fontosnak az egyéni segítségnyújtást a tehetséges fiatalok számára?
Az egyéni segítségnyújtás az én-t térképezi fel. Segít megismerni az erősségeket, gyengeségeket; lehetőséget ad a fokozottabb odafigyelésre, a törődésre, a beszélgetésekre  - nemcsak a diákkal, de szüleivel, tanáraival is. Így felszínre kerül az addig ki nem mondott öröm, cél,  gond, probléma is.  Az egyénre szabott figyelem nagyon jó hatással van a beválogatott tehetségek személyiségének alakulására.

 

További gondolatod, amit fontosnak tartasz a tutorálással kapcsolatosan:
A létrejött csoport tagjai gyorsan és könnyen teremtettek/teremtenek egymással kapcsolatot, várják a csoporttalálkozókat, elismerik egymás sikereit. Öröm velük dolgozni.