Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Spitzmüllerné László Gabriella

Munkakör: 
Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium - iskolapszichológus
általános és középiskolás korú diákok egyéni és csoportos pszichológiai segítése, tanácsadás, foglalkozások és előadások tartása, szülők és pedagógusok számára konzultáció

Milyen elvárásokkal jelentkeztél a tutori szerepre?
Hiszek abban, hogy az esélyteremtés, a lehetőségek felvillantása önmagában is segítheti azokat a fiatalokat, akik nyitottak az újra, a változatosságra. Azok számára is szolgálhatok tanácsokkal, akik a kiemelkedő képességeik, tudásuk mellett félszegek, túlzottan alkalmazkodók vagy kicsit eltérnek az átlagtól. Az ő felkarolásukra, a közösségbe illeszkedésüket támogatva vállalkozom a tutori feladatokra. Családjaikkal, pedagógusaikkal együttműködve ez a program erre igazán alkalmas.

 

Miért tartod fontosnak az egyéni segítségnyújtást a tehetséges fiatalok számára?
Munkám során tapasztalom, hogy néhányan igen nehezen vállalják fel, ők értelmesek, értékesek, motiváltak; a kortársaikhoz képest sokrétűek. Az egyéni tehetségsegítés hatékony módja annak, hogy önbizalmukat, reális önértékelésük kialakulását, érdeklődésüknek megfelelőbb egyedi életutat merjenek elkezdeni, egy tutor támogatásával. Célom, hogy mind önelfogadásukban, mind a közösségbe illeszkedésükben, felnőttekhez való viszonyulásukban, életterveik formálásában segítsem őket.

 

További gondolatod, amit fontosnak tartasz a tutorálással kapcsolatosan:
Érdeklődve várom mind az egyéni, mind a csoportos találkozásokat a tutoráltakkal, akiknek lehetőségeim szerint én adhatok támpontokat a jobb közérzethez, sikeresebb célkereséshez, én-erősítéshez személyes kapcsolatunk révén. Bízom abban, hogy egymásra is figyelő, saját útjukat járó fiatalokká válnak, akik próbálják magukat megmutatni, megméretni. Úgy vélem, hogy a hónapok során én is kapok tőlük új nézőpontokat, kihívásokat, ötleteket, példaértékű elemeket, amelyeket további szakmai munkám során kamatoztathatok.