Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Zónai Roland

Zónai Roland
Születési év: 
1993
Lakhely: 
Kecskemét
Tehetségterület: 
Biotechnológia

Miért fontos számodra ez a program?
A program kiterjedt szakmai hálózatán keresztül olyan kapcsolatokhoz juthatok, amihez önmagamtól nem lenne lehetőségem.

Miért érzed/érezted úgy, hogy szükséged van mentorra?
Az én üzleti-biotechnológia területem annyira speciális, hogy az egyetemen nem tudok megfelelő képzést kapni hozzá, ezért szükségem volt valakire, aki a szakterületen aktívan tevékenykedik és ezáltal minőségi segítséget tud nyújtani.

Mitől más egy mentori segítség, mint egy tanári/szülői segítség?
Amíg a tanár tananyagot ad le, a szülő pedig gyakran a szakterületen kívül és csak a véleményét tudja elmondani, addig a mentor az iparágban szerzett saját tapasztalatával mély betekintést tud nyújtani a választott területünkbe.

Miért ajánlanád egy barátodnak, hogy keressen mentort?
Gyakran amit az iskolában hallunk vagy a önszorgalomból tankönyvekből olvasunk, nem tükrözi, hogy élőben milyen is az általunk választott terület, valamint az egyéni helyzetünket nézve mire van szükségünk az ottani érvényesüléshez, míg ha saját mentorunk van, ő személyre szólóan első kézből tud segítséget nyújtani, ami felbecsülhetetlen érték lehet.

Mit kaptál eddig a programtól?
Olyan embereket ismertem meg a területemen a mentoraimon keresztül, akiket amúgy nagy valószínűséggel nem lett volna alkalmam önmagamtól.

További gondolataim:
A Tehetség Piactér egy kulcselem lehet a szakmai továbbjutásban, ha megfelelően kihasználják a lehetőségeit, így ajánlom mindenkinek!

Adatlap: