Menü megnyitása

Maniq - közösségi finanszírozású oldal fiatal tehetségeknek

A tehetséggondozás megújítását, modernizálását szolgáló crowdfunding (közösségi finanszírozású) oldal jött létre 13 és 18 év közötti fiataloknak. A kezdeményezés a tehetségeket célozza meg, akik 10 kategóriában indíthatnak projektet egy-egy általuk megvalósítható ötlettel.

A projekt megvalósításának fontos szempontjai, hogy új, egyedi és jól kidolgozott legyen. Ehhez a résztvevő fiatalakonak meg kell határozniuk egy célösszeget, és ha a kampány jóváhagyásra kerül, akkor érkezhetnek hozzá adományok. 

Az oldal célja, hogy növelje az esélyegyenlőséget a tehetséggondozásban, és az adományok révén olyan ötleteket valósíthassanak meg a fiatalok, amikkel megalapozhatják jövőjüket. A projektindítás során a gyerekek realisztikus önbecsülésre tesznek szert, egészséges mértékű együttműködést és versengést tapasztalnak meg, pénzügyi döntéseket hoznak, és kreatívabbá, céltudatosabbá is válnak. A projekt hosszútávú eredménye az is, hogy az oldal globális, így nagyobb eséllyel fedezhetik fel a cégek, szponzorok a tehetséges diákokat.