Menü megnyitása

Szabados Kata

Születési év: 
1997
Lakhely: 
Budapest
Tehetségterület: 
emberi jogok védelme

17 éves budapesti vagyok, olasz-magyar két tanítási nyelvű gimnáziumba járok – imádom az olasz nyelvet, kultúrát, embereket. Nyitott, a világra mindig kíváncsian és érdeklődve tekintő embernek tartom magamat. Nagyon fontosnak gondolom a különböző kultúrák megismerését és elfogadását, hiszen ily módon rengeteget lehet tanulni más emberekről, saját magunkról.

A programban a menekültüggyel, esélyegyenlőséggel, emberi jogokkal foglalkozom Jánoskúti Boglárka, a Magyar Helsinki Bizottság jogászának segítségével. Meg szeretném érteni ezt a bonyolult és nagyon sok szempontból összetett kérdést, akár a menekültek személyes tapasztalatain keresztül is.

Ezen kívül még sok dolog érdekel: 11 éve zongorázom, szeretek röplabdázni, színházba és kiállításokra járni, festeni, ékszereket készíteni – ez részben biztosan a Waldorf általános iskolában eltöltött éveknek köszönhető.

Fantasztikus dolog, hogy egy olyan témakörben mélyedhetek el, ami igazán érdekel, és amit az iskolai keretek között nem tudnék így tanulmányozni. Lelkesen várom a folytatást és a mentorommal való közös munkát, nagyon örülök a lehetőségnek.

Adatlap: