Menü megnyitása

Szalai Evelin

Szalai Evelin
Születési év: 
1997
Lakhely: 
Szikszó
Tehetségterület: 
Gazdaságtudomány

Szalai Evelin vagyok, 18 éves gimnazista lány. Az iskolában igyekszem a legjobbat kihozni magamból. Évekig kitűnő tanuló voltam, még tavaly volt egy négyesem. Szabadidőmben családommal, barátaimmal vagyok. A szellemi és fizikai egyensúly érdekében igyekszem sportolásra is időt szakítani.
Gazdaságtudományi karon szeretném folytatni a tanulmányaim. Érdekel az üzleti világ, a pénz világa. Nyomon követem a gazdasági folyamatokat és mélyebben szeretnék ezzel foglalkozni. A választásomban a program is segítségemre van, mivel hónapról-hónapra egyre több mindent tudok meg pénzügyekkel foglalkozó emberektől. Látóköröm tágul, hiszen mindenféle területen dolgozó szakemberek vannak segítségünkre.

Miért fontos számodra ez a program?
Számomra azért fontos, mert utolsó előtti éves diákként már döntenem kellene, hogy milyen szakon szeretnék tanulni. Döntésemben azért van segítségre a program, mert szakértők véleményét hallgathatom, és adnak tanácsot. Olyan emberek, akikkel a program nélkül nem valószínű, hogy valaha találkoztam volna.

Miért érzed/érezted úgy, hogy szükséged van mentorra?
Reméltem, hogy egy pénzügyekkel foglalkozó mentort kapok, aki beavat, hogy a gyakorlatban mit is csinál, hogy telik egy napja, mi a feladata. Nagy örömömre a mentorom a citibankban dolgozik, szóval segítségemre van.

Mitől más egy mentori segítség, mint egy tanári/szülői segítség?
A szülői segítség sokszor elfogultság miatt nem a legmegfelelőbb. Egy tanár képes beszűkülten látni a dolgokat, illetve a saját szakját előnybe részesíteni.

Miért ajánlanád egy barátodnak, hogy keressen mentort?
A segítségen kívül azért, mert érdemes megtapasztalni, hogy milyen együtt dolgozni egy mentorral. A kapcsolat másabb, mint egy tanár diák kapcsolat, ezáltal a hangulat is másabb.

Mit kaptál eddig a programtól?
Kaptam egy szuper mentort. Szuper embereket ismertem meg. A klubtalálkozók során pedig mindig tanulok valami újat.

Adatlap: