Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

MATEHETSZ Hírlevél - 2022. február

Aktuális hírek: 

Ismét lehet pályázni a Bonis Bona és a Tehetségbarát Önkormányzat díjra

Köznevelési intézmények pedagógusai, szakoktatói, felsőoktatásban dolgozó oktatói és civil szervezetek tehetséggondozói számára a Nemzeti Tehetség Központ a Nemzeti Tehetség Program keretében felhívást tesz közzé a BONIS BONA – A NEMZET TEHETSÉGEIÉRT díjra, a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző szakemberek, tehetségsegítők és tehetséggondozó szervezetek erkölcsi és anyagi elismerése céljából.

Egy Tehetség Nagykövet gondolatai - 1.rész

Idén januárban induló sorozatunkban a 2021-ben a Magyar Tehetség Nagykövetének megválasztott Havass Miklós írásait olvashatják, aki az első hazai informatikus generáció tagja, számítástechnikai fejlesztő, vállalatvezető, a SZÁMALK volt vezérigazgatója, elnöke.

Halihó Fiatalok! – kisfilmsorozat a Matehetsz Insta oldalán

Idén is folytatódik a Matehetsz népszerű kisfilmsorozata az Instagramon. 

Elektronikus formában is elérhető a Tehetségek Magyarországa kiemelt projekt zárókiadványa

2021. december 31-el zárult a Tehetségek Magyarországa - EFOP 3.2.1 – 15-2016-00001 számú kiemelt projekt, amelynek célja volt, hogy minden tehetséges magyar fiatal esélyt kapjon tehetsége felfedezésére, kibontakoztatására, egyéni és/vagy csoportos fejlesztésen alapuló gondozására. A projektről készült egy 28 oldalas zárókiadvány, amelynek elektronikus verziója elérhető a csatolt pdf-ben.

Interjúk: 

Hobbi, melyből százak profitálnak

A Matehetsz egykori mentoráltja, Weisz Ágoston Zürichben él és dolgozik a Google szoftvermérnökeként. A svájci városból tartott online foglalkozásain ma már 500 magyar fiatal vesz részt. A fiatal szakemberrel a februárban induló programozó szakkörei kapcsán beszélgettünk.