Menü megnyitása

Tehetséghálózatos műhelybeszélgetés Székesfehérváron

2019. június 27.

Mitől is működik jól egy tehetségpont? 

2019. május 9-én került sor a székesfehérvári műhely megrendezésére.
A bemutatkozás után a tehetséghálózat előnyeiről és lehetőségeiről készült előadást hallgathattak meg a résztvevők. Az előadást a moderátorok és a hallgatóság tapasztalatösszegzése zárta.  
Az öt fős csoportoknak szánt feladat egy tehetségpont létrehozása volt. Jobbnál jobb megoldások születtek, ennek a feladatnak a hozadékaként rengeteget tapasztalt és gondolat cserélt gazdát. A kívánságkosár játék sem maradt el.

A szünet után a három jó gyakorlat bemutatása következett. Elsőnek Békésiné Kimiti Ágnes mutatta be, hogy hogyan működik a tehetséggondozás a Maroshegyi Óvodában. Őt követte Papp Gyöngyi a Győri Kossuth Lajos Általános Iskolából, aki a Hátrányos helyzetű és/vagy roma gyerekek Komplex tehetséggondozó munkáját mutatta be, végül a Rákóczi Ferenc Tehetségponttól Molnárné Dr. László Andrea ismertette nem mindennapi tehetséggondozó munkáját.
Mind a három jó gyakorlat bemutató példa értékű előadást tartott. Az idő szűkös volt, de volt lehetőség minden előadás után kérdéseket feltenni az előadóknak, akik készségesen megválaszolták őket.
A nap zárása előtt a résztvevők választ kerestek arra, hogy mitől is működik jól egy tehetségpont, valamint a résztvevők tájékoztatást kaptak a következő csoportos pályázatról és a tutorprogramról is.
Záró összegzésként elhangzottak a mindenki számára hasznos útravalók.