Menü megnyitása

Tehetséghálózatos műhelybeszélgetés Szolnokon

2019. június 27.

Tehetségműhelyek bevezetésének hatása az iskolában - többek között e  kérdéskört is érintette a szolnoki rendezvény

Az eseménynek a Szolnoki Szakképzési Centrum adott otthont, az alkalmat Csirmaz Andrea és Gajda Attila moderálta. 
A bemutatkozás a jól ismert „Amerikából jöttem, mesterségem címere” játékhoz hasonlított, mindenkinek három állítást kellett mondania magáról, így mutatva be saját magát.
A tehetséghálózatról szóló előadás keretében a résztvevők meghallgathatták a tehetséghálózatban rejlő előnyöket és lehetőségeket.    
A szünet előtt a résztvevők kis csoportokba rendeződtek. A csoportok feladata, hogy létrehozzanak egy tehetségpontot, aminek a tagjait és működését be kellett mutatni. 
A szünet után a két jó gyakorlat bemutató következett. Bátori Gabriella előadásából megtudhattuk, hogyan és milyen eszközökkel működik a tehetséggondozás az EKE Gyakorlóiskola és Pedagógiai Intézetben. Az előadás címe „MTMI tehetséggondozás az Egri Gyakorlóban
A második jó gyakorlat előadó Szabó Imre Tiborné - Hevesi Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - , aki bemutatta az intézményükben működő tehetségműhelyeket, komplex személyiségfejlesztést, együttműködéseket, nyertes NTP-s pályázataikat, illetve ezek hatásait. Az előadás címe „Tehetségműhelyek bevezetésének hatása az iskolában - Az NTP pályázati programok lehetőségei”.
Úgy gondolom, hogy mindkét előadás nagyszerű példa a tehetséggondozás gyakorlati bemutatására. A bemutatók után az előadók készséggel megválaszolták a felmerülő kérdéseket.

Az előadások után a csoportok által létrehozott tehetségpontok bemutatása következett. A kijelölt „szónokok”  sok hasznos információval és vidám hangulatban ismertették tehetségpontjuk működését.
A virtuális kosár feladat és egy Mentimeter játék frappáns zárása volt a rendezvénynek.