Menü megnyitása

Bőczi Tímea

Bőczi Tímea
14 éves - Velény
Nemzeti Tehetségsegítő Tanács "Felfedezettjeink" különdíj
mozgásművészet

Tímea négy éves kora óta táncol. A huszonhárom éve működő Trixi Kreatív Mozgásstúdió tagja. A stúdió integrációs programot is megvalósít, ebben vesz részt a mozaik Down-szindrómás Tímea. Ő nem verbálisan, hanem a mozgásművészeten és a társművészeteken keresztül nyílik meg, művészi fokon fejezi ki érzéseit, gondolatait.

Tímea az idén több alkalommal is fellépett a csoporttal, egészséges társaival országszerte, ami különlegességnek számít Magyarországon. Fejlődéséről és néhány fellépésről film is készült. Tímea készül többek között a Berczik Sára Mozgásművészeti Versenyre, duóban fog indulni. Egy könyv megjelenése is szerepel a tervek között, mely képekkel illusztrálva mutatja be őt. Nagy álma, hogy előadjon egy önálló egyfelvonásos mesebalettet. Szeretne ő is, mint mindenki, tartozni valahova, hogy megvalósíthassa önmagát, hogy kreatív munkát végezhessen, hogy biztonságos, stabil, értékes élete legyen, és hogy megbecsüljék.

Jelentősebb események:

2011. június 26. „Határok nélkül – játszva látszom”: XXIV. Országos és IX. Nemzetközi Speciális Művészeti Fesztivál, fellépés a pécsi Nemzeti Színházban

2011. július 16. Zánka, TEHETSÉG Fesztivál a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola szervezésében

2011. december 9. Pécs Palatinus Hotel HAUNI karácsonyi gála

2011. december 21. Somogyvár, Széchenyi kastély

2012. március 18. Budapest, Vígszínház, Down Világnap

2012 ápr. 21. Szentendre, Országos SNI Tehetség Verseny és Konferencia

2012.dec. 14. MTV1 Sorstársak, Esélyműsor riportfilm

Kovács Beatrix az integrációs programról és Tímeáról

Adatlap: