Menü megnyitása

NIVEA „Karolj fel egy családot” pályázat 2018

Beadási határidő: 2018. május 15.
Az Óvodapedagógusok Országos Szakmai Egyesülete pályázatot hirdet "NIVEA Karolj fel egy családot" címmel nehéz körülmények között élő, átlagon felüli adottsággal, motivációval rendelkező gyermekek differenciált fejlesztésének támogatására.

A pályázat támogatója, a NIVEA "Törődik a családokkal" program fontosnak tartja, hogy az óvodában fejlesztést biztosító óvodapedagógusok felkarolják olyan családok gyermekeit, akik nehéz körülmények között élnek, és a szülők tenni szeretnének gyermekük képességeinek jobb kibontakoztatásáért az óvodapedagógusokkal együtt. Ezért az Óvodapedagógusok Országos Szakmai Egyesületének szakmai együttműködésével együtt idén is meghirdeti a NIVEA „Karolj fel egy családot” pályázatát.

A program félévenként 40 öt-hat éves korú gyermek támogatását vállalja, maximum fejenként 50.000 forinttal a pályázó óvodapedagógus számára nyújtott ösztöndíjon keresztül, melyet a gondozott gyermek tehetségfejlesztésére kell fordítani. 

A programra belföldi székhelyű óvodák (fenntartótól függetlenül) óvodapedagógusai nyújthatják be pályázataikat. Fontos, hogy a pályázók olyan intézmények legyenek, ahol a tehetséggondozó óvodapedagógus személyesen vállalja a szülők bevonását a gyermekek átlagon felüli képességének gondozásába.

A NIVEA Törődik a családokkal program fontos célja, hogy olyan egyesület irányítsa a pályázat megfelelő kivitelezését, ahol a szakembergárda adott az elbíráláshoz, valamint olyan óvodapedagógusok kapják az ösztöndíjat a pályázatban megjelölt rászoruló gyermekek tehetségfejlesztésének céljára, ahol az óvodában az egyéni fejlesztéshez nemcsak prevenciós - korrekciós, hanem tehetséggondozási területen is működnek óvodai szakemberek, akik kis létszámú tehetségműhelyeket vezetnek.

Az Óvodapedagógusok Országos Szakmai Egyesülete a Matehetsz által életre hívott Tehetséghálózat tagja, az Óvodapedagógusok Országos Tehetségsegítő Tanácsa.

A pályázat és a jelentkezés részleteiről a mellékelt dokumentumokban lehet tájékozódni.