Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Bényei Éva Bernadett

Születési év: 
1995
Lakhely: 
Debrecen
Tehetségterület: 
neurobiológia

"A tudomány a lehetőségek tárháza és csak arra vár, hogy felfedezzük!"

Immár 6. éve foglalkozom a tudomány különböző területeivel, amit rendkívül élvezek. Ez idő alatt a viszonylag egyszerűbb konyhai kísérletektől kezdve, az élelmiszerkémián át eljutottam a genetikáig, majd most újabb projektbe kezdtem a neurobiológia területén:

2009-2010: A természetes indikátorok a konyhában és a kertben: Antocianinok.
2010-2011: Édességek pro és kontra: színezőanyagok és antioxidáns tartalom.
2012-2013: A biolumineszcencia rejtelmei: a Lux gének nyújtotta lehetőségek.
2013: A cukorbetegség lehetséges biomarkereinek keresése statisztikai módszerekkel (Data Mining for Potential Diabetes Biomarkers).
2014-től az MTA-KOKI Idegi Sejt- és Fejlődésbiológiai Kutatócsoportjához csatlakozva dolgozom egy új projekten. Témavezetőm: Prof. Madarász Emília

Számos hazai és nemzetközi versenyen vettem részt sikerrel, amire rendkívül büszke vagyok. Emellett igyekszem minden alkalmat megragadni arra, hogy megmutassam az érdeklődőknek milyen fantasztikus világot nyithat meg számunkra a tudomány.

Miért fontos Számodra ez a program?    
Olyan lehetőség volt ez a számomra, amely nem minden középiskolásnak elérhető. Kipróbálhattam magam azon a területen, ami már régóta érdekel és amivel reményeim szerint a továbbiakban foglalkozni fogok. Az új ismereteken és ötleteken kívül motivációt is kaptam a programból, illetve számos embert ismerhettem meg.

Miért érzed/érezted úgy, hogy szükséged van mentorra?    
Egy új területbe kezdeni mindig nagyon izgalmas, de épp annyira rémisztő is. Ilyenkor elengedhetetlen egy mentor, aki segítő kezet nyújt ahhoz, hogy elboldoguljunk a sok-sok információ között.

Mitől más egy mentori segítség, mint egy tanári/szülői segítség?    
Más a viszony a mentor és mentoráltja között, mit a szülő és a gyermek vagy éppen a tanár és a diák között. Ebből fakadóan másban tud segíteni a mentor. Az ismeretei és kapcsolatai révén. valamint az adott területre való rálátásával olyan támogatást adhat a lelkes fiataloknak, amit máshol nem tudnának megkapni.

Miért ajánlanád egy barátodnak, hogy keressen mentort?    
Egy igazán jó mentor új lehetőségeket nyit meg a diákok előtt. Pontosan ezért ha valaki érdeklődik egy témában, mindenképpen érdemes keresnie egy mentort is, aki segít valóra váltani az álmait.Fontos azonban, hogy a mentor nem feladatot ad, hanem segít megvalósítani az ötleteket.