Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

MATEHETSZ Hírlevél - 2017. november

Aktuális hírek: 

A tehetség kibontakoztatása fontos nemzeti ügy

2017. november 20-án tartották a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) ünnepi záróülését

A XIII. Kincskeresők versenyről

2017. november 8–9-én 13. alkalommal valósult meg a Kincskeresők – helyi és regionális értékeket kutató diákok konferenciája az SZMPSZ Galántai Regionális Központja mint Tehetségpont, valamint a Mentor Felvidéki Tehetségsegítő Tanács szervezésében. 

Tehetségek egy asztalnál

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács, valamint a TDK-ért Közhasznú Alapítvány "Tehetséggel fel!" Jövőépítő Mentornap címmel különleges eseményt szervezett 2017. október 28-án, az ELTE BTK Gólyavárban, melyen közel 200 érdeklődő vett részt.

Átadták a 2017. évi Pro Progressio díjakat a műszaki és természettudományi képzés népszerűsítéséért

A természettudományi, a műszaki és az informatika oktatásában kiemelkedő eredményeket elérő középiskolai tanárokat díjazott a BME Pro Progressio Alapítványa, amelynek legfontosabb tevékenysége - a középiskolától kezdve a doktori képzésig - az innovatív gondolkodást elősegítő tehetséggondozás.

MATEHETSZ felhívások: 

Felfedezettjeink 2018

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács (NTT) évek óta nagy érdeklődés mellett hirdeti meg „Felfedezettjeink” pályázatát. Jelen felhívásunkkal a 2016-os, illetve 2017-es év folyamán kimagasló teljesítményt mutató gyermekeket, tanulókat, fiatalokat keresünk.
Programok: 

MESTER-M Díj 2017

A MOL Új Európa Alapítvány MESTER-M Díj azoknak az áldozatkész tanároknak, edzőknek a munkáját ismeri el, akik ösztönzik a tehetséges gyerekeket a sport, a művészet és a tudomány területén és szakmailag, emberileg tanítványaik példaképei.

Alkotó energia | Pályázat

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. országos pályázatot hirdet DIY (Do It Yourself! – Csináld magad!) alkotók számára, amellyel célja, hogy elősegítse és népszerűsítse a meglévő értékek megőrzését, ezzel pedig a környezettudatosságot és a potenciális hulladék mennyiségének csökkentését.

Szülőföldemen | Gyermekművészeti pályázat

Művészeti pályázatot hirdet gyerekeknek a Magyarországi Zöldkereszt Egyesület Szülőföldemen címmel

Játék és sport a világűrben | Pályázat

Pályázatot hirdet a Galaktika és az Űrvilág támogatásával a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) Játék és sport a világűrben címmel.

United World Colleges (UWC) ösztöndíjak magyar diákoknak

Az UWC Magyarországi Egyesülete nemzetközi ösztöndíjpályázatot hirdet a 2018-2020-as tanévekre