Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

MATEHETSZ Hírlevél - 2020. január

Aktuális hírek: 

Ülést tartott a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács

Az ülés napirendjén a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács (NTT) munkájának megújítása is szerepelt

Mindent a tehetségért - a tehetségről mindent

A tehetség kézikönyve címmel jelent meg az átfogó, a Matehetsz 10 évnyi tapasztalatát, szakmai anyagait összegző kézikönyv - egyelőre online változatban

Elindult a Tehetségek Magyarországa projekt Mentor Programja

A Tehetségek Magyarországa kiemelt projekt egyik elemeként 2019. december 1-jén Budapesten, a Flamenco Hotelben megrendezésre került a Matehetsz Mentor Programjának nyitórendezvénye. 

A Matehetsz 2020-ban is folytatja képzéseit

Nemcsak a csoportos, de az e-learning képzések is folytatódnak idén

Programok: 

Medve Matektábor - kedvezményesen

A Matematika Összeköt Egyesület pályázatot hirdet a 2020-as nyári Medve Matektáborokban történő kedvezményes, akár ingyenes részvételre
Interjúk: 

Wiener Márton a TUDOK konferencia legfiatalabb kutató diákja

Az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumának tehetséges diákja saját kutatásával indul 2020 február közepén a TUDOK  Tudományos Diákkörök XX. Kárpát-medencei Konferenciáján. Az elfogadott absztrakttal rendelkező diákok közül ő a legfiatalabb.

Tanulmányi versenyek: 

Református Középiskolák XXIV. Természettudományos Diákkonferenciája

A verseny célja a Kárpát-medencei református, a dunántúli egyházi és érdeklődő környékbeli iskolák szaktanárai és diákjai közötti kapcsolatteremtés, tehetséggondozás és az iskolák közötti együttműködés megalapozása. Nemes versengés is egyben testvérintézmények között, szaktantárgyakra alapozva, de az egyéni kibontakozás lehetőségét is magában hordozza.