Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Jó gyakorlatok

7 találat
Az Alapítvány saját fejlesztésű programjában, amely 2008-ban indult, 5-16 éves Sajátos Nevelési Igényű gyermekek vesznek részt. A program célja az esztétikai érzék fejlesztése, a vizuális és képzőművészeti tehetségek felismerése, fejlesztése, a továbbtanulási lehetőségek ismertetése.
Az Alapítvány saját fejlesztésű programjában, amely 2008-ban indult, 6-14 éves Sajátos Nevelési Igényű gyermekek vesznek részt, nyaranta 20-25 fő. Az egész éves, több speciális területen végzett fejlesztő munkának része ez az erdei tábor.
A program célja Sajátos Nevelési Igényű gyermekek kommunikációs készségeinek fejlesztése és javítása; kognitív és kifejezési képességük fejlesztése annak érdekében, hogy a részképesség zavarokkal küzdő gyermekek tehetsége kibontakozhasson.
A program célja Sajátos Nevelési Igényű gyermek képességeinek felismerése, a logikai képességek, a stratégiai gondolkodás, a memória, a síkban, térben és időben való tájékozódás fejlesztése, a gyermekek versenyekre juttatása, a kiemelkedő tehetségek továbbjuttatása magasabb szintű képzőkhöz.
Az Alapítvány több speciális tehetségsegítő program keretében fejleszti az 5-16 éves Sajátos Nevelési Igényű gyermekeket. A közreműködő szakemberek szemléletében a gyermek a család, mint rendszer része. Éppen ezét kiemelt szerepe van a szülők bevonásának a fejlesztő munkába.
Az Alapozó Terápiák Alapítványtól átvett módszertannal az Napkör Alapítvány 2009 óta végzi a programba bekerülő 5-12 éves Sajátos Nevelési Igényű gyermekek fejlesztését.
Az alapítvány saját fejlesztésű programjában, amely 2008-ban indult, 5-12 éves, Sajátos Nevelési Igényű gyermekek vesznek részt. A program célja a tehetség felismerése, azonosítása, kibontakoztatása alulteljesítő gyermekeknél. A programba szülői kérésre, pszichológiai és gyógypedagógiai vizsgálatok után kerülnek a résztvevők.
7 találat