Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Díjazzuk a tehetségek támogatóit!

2017. február 6.

Keressük a versenyszféra és a tehetséggondozó hálózat együttműködésének legszebb példáit. A Genius Loci Díjra 2017. március 6-ig lehet jelölni.

Számos Tehetségpont és Tehetségsegítő Tanács köszönheti programjainak megvalósulását, pályázati eredményeinek sikeres fenntartását a pedagógusok elhivatottsága mellett annak, hogy egy-egy vállalkozás, cégtulajdonos fontosnak tartja a tehetséggondozás ügyét, és szaktudásával, kapcsolatrendszerével, illetve lehetőségeihez mérten anyagilag is támogat tehetséges fiatalokat, illetve számukra kidolgozott programokat. Tudjuk: a tehetséggondozás nem lehet az oktatási intézmények, iskolák, civil szervezetek belügye, hiszen a programokba bekapcsolódó fiatalok útja a munkaerőpiacon folytatódik, ahol a cégek versenyeznek a legjobb munkavállalók megszerzéséért és megtartásáért. Az üzleti szféra és az oktatási szektor közös ügye tehát a tehetségek fejlesztése.

A Genius Loci díjra 2017-ben harmadik alkalommal jelölhetik együttműködő partnereiket, támogatóikat a tehetségsegítő hálózat tagjai. A jelölési határidő 2017. március 6., a díjkiosztó gálára 2017. április 21-én kerül majd sor.

A korábbi díjazottakról

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) eddig két alkalommal, 2015-ben és 2016-ban hívta föl a közvélemény figyelmét a „Genius Loci – vállalatok és vállalkozók a tehetségekért” elismerés odaítélésével azokra a hazai és határon túli cégekre, amelyek a megelőző két év során példaértékű együttműködéseket valósítottak meg Tehetségpontokkal és Tehetségsegítő Tanácsokkal. A díjazottak között voltak nagyvállalatok, regionális szerepet betöltő középvállalatok és helyi kisvállalkozók is, aki társadalmi szerepvállalásuk révén hozzájárulnak a tehetségbarát társadalmi környezet kialakulásához.

A korábbi évek díjazottjai:

Genius Loci Díj – nemzeti kategória

Genius Loci Díj – regionális kategória

Genius Loci Díj – helyi kategória

Genius Loci Különdíj

Hogyan lehet jelölni?

Keressük tehát idén is az üzleti vállalkozások és a tehetségprogramok együttműködésének legjobb példáit! A díjról minden információ elérhető a tehetseg.hu/genius-loci-dij honlapon. A díjra Tehetségpontok, Tehetségsegítő Tanácsok, a Matehetsz és a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács tagjai és tagszervezeti jelölhetnek profitorientált üzleti vállalkozásokat 2017. március 6-ig a fenti címen elérhető online jelölőlap kitöltésével.