Menü megnyitása

Idén is díjazzuk a tehetségek támogatóit!

2018. január 25.

Keressük a versenyszféra és a tehetséggondozó hálózat együttműködésének legszebb példáit. A Genius Loci Díjra 2018. február 21-ig lehet jelölni.

Számos tehetségpont és tehetségsegítő tanács köszönheti programjainak megvalósulását, pályázati eredményeinek sikeres fenntartását a pedagógusok elhivatottsága mellett annak, hogy egy-egy vállalkozás, cégtulajdonos fontosnak tartja a tehetséggondozás ügyét, és szaktudásával, kapcsolatrendszerével, illetve lehetőségeihez mérten anyagilag is támogat tehetséges fiatalokat, illetve számukra kidolgozott programokat. Tudjuk: a tehetséggondozás nem lehet az oktatási intézmények, iskolák, civil szervezetek belügye, hiszen a programokba bekapcsolódó fiatalok útja a munkaerőpiacon folytatódik, ahol a cégek versenyeznek a legjobb munkavállalók megszerzéséért és megtartásáért. Az üzleti szféra és az oktatási szektor közös ügye tehát a tehetségek fejlesztése.

A Genius Loci díjra 2018-ban negyedik alkalommal jelölhetik együttműködő partnereiket, támogatóikat a tehetségsegítő hálózat tagjai. A jelölési határidő 2018. február 21., a díjkiosztó gálára 2018. április 20-án kerül majd sor.

A korábbi díjazottakról

 

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) eddig három alkalommal, 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben hívta föl a közvélemény figyelmét a „Genius Loci – vállalatok és vállalkozók a tehetségekért” elismerés odaítélésével azokra a hazai és határon túli cégekre, amelyek a megelőző két év során példaértékű együttműködéseket valósítottak meg tehetséggondozó intézményekkel, szervezetekkel. A díjazottak között voltak nagyvállalatok, regionális szerepet betöltő középvállalatok és helyi kisvállalkozók is, akik társadalmi szerepvállalásuk révén hozzájárulnak a tehetségbarát társadalmi környezet kialakulásához.

A korábbi évek díjazottjai:

Genius Loci Díj – nemzeti kategória

Genius Loci Díj – regionális kategória

Genius Loci Díj – helyi kategória

Genius Loci Különdíj (2015)

 

Hogyan lehet jelölni?

Keressük tehát idén is az üzleti vállalkozások és a tehetségprogramok együttműködésének legjobb példáit! A díjról minden információ elérhető a honlapunkon közzétett felhívásban. A díjra tehetségpontok, tehetségsegítő tanácsok, a Matehetsz és a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács tagjai és tagszervezetei jelölhetnek profitorientált üzleti vállalkozásokat 2018. február 21-ig a fenti címen elérhető online jelölőlap kitöltésével.